„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

Кои хора наричат аборигени?


Advertisement:

Информация за аборигените

Аборигените (туземните жители) са групи хора, които живеят в една област в продължение на хиляди години. В миналото аборигените обитавали райони, отдалечени от други култури. Били непознати, докато в техните земи не се появили пришълци.

Днес в света са останали малко места, където пришълците не са засегнали културата на аборигените. аборигени все още живеят във влажните тропически гори на Южна Америка, на остров Нова Гвинея и в планините на Малайзия и Филипините. до голяма степен са запазили първоначалния си начин на живот. Общността на австралийските аборигени вероятно е най-известна. Те идват в Австралия преди повече от 40 000 години и продължават да живеят там и днес.

АборигенитеПървоначално австралийските аборигени били племена от ловци и събирачи, които се местели от място на място, за да намерят храна и вода. Живеели в пещери или си правели заслони от клони, кора и животински кожи. Мъжете ловели риба и преследвали животни. Жените събирали растения, яйца и друга храна.


Advertisement:

Животът на аборигените се променил, когато европейците пристигнали в Австралия преди повече от 200 години. Европейците ги принудили да напуснат своята земя и да променят бита си. Много аборигени загинали, защитавайки земята си. Други умрели от болестите донесени от европейците.

Днес аборигените живеят във всички части на Австралия и вършат всякаква работа. Много от тях са бедни. Нямат възможностите на повечето други австралийци.

Вижте също:

  1. Какво наричат “аболиционизъм”? <<<
  2. Още интересни факти от света <<<


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
Какво е аболиционизъм?
Какво е аболиционизъм?

Към края на XVIII век хората, които се противопоставят на робството, подемат движение за отменянето му. То е наречено аболиционизъм....

Close