Ускори метаболизма си, за да отслабнеш бързо с тези 12 точки!


Акупресура е древна форма на масажиране на точки върху тялото ви, за да ви помогне с потока на енергия, според традиционната китайска медицинска теория. Като натискате някои от енергийните меридианни точки на тялото си, можете да направите потока на енергията още веднъж и да помогнете на тялото ви да работи по-добре. Тази практика е почти 2000 години и опитът на много хора доказва, че може да помогне и при отслабването.

Колегите от „Bright Side“ намериха 12 точки, които спомагат за възстановяване на енергийния поток към органите, засягащи загубата на тегло. Правете този прост масаж ежедневно и тялото ви ще ви благодари. Едно от най-важните правила при акупресура е да бъдете спокойни и отпуснати. Преди да започнете, направете някои дихателни упражнения, за да накарате кислорода да тече през тялото ви.

1. Върхът на трапецовидния мускул

Тази точка се намира на гърба, където врата се среща с рамото ви. Натискайте това място за една минута, след това повторете от другата страна на тялото си. Повтаряйте ежедневно.

2. Носният мост

 

Погледнете в огледалото и намерете акупресурната точка между очите и носовия мост. Погалете областта, водеща от окото към носа ви.

3. Точката между веждите ви

Инстинктивно, много от нас упражняват натиск върху очите си, когато са уморени, и това може да докаже, че акупресурата работи. Намерете мястото между очите, което е малко над носа леко го натиснете за една минута.

4. Гръдната кост

Районът над вашият плексус, разположен на гръдната кост, е друга точка на акупресура, която може да ви помогне да възстановите енергията и да отслабнете. Натиснете посоченото място за една минута. Повтаряйте ежедневно.

5. Ухото

Точното място между ухото и слепоочието ви е това, което търсите. Натискайте и масажирайте за една минута.

6. Коремът

Вашият корем има много точки на натиск, които могат да активират по-бърз енергиен поток, като по този начин е по-лесно да отслабнете. Но трябва да потърсите една конкретна точка – тя се намира два пръста надолу от пъпа. Масажирайте това място за една минута. Повтаряйте ежедневно.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)