Не се заблуждавайте! Има 10 вида истинска кожа и много видове изкуствена кожа! Научи се да ги разпознаваш..


Как можем да различим естествена кожа от фалшива кожа? В идеалния случай производителите ще отпечатат тази информация, но за съжаление не можем винаги да се доверяваме на етикети. Съвременните технологии улесняват имитирането на кожата. Какво трябва да направите, ако се интересувате само от истински кожени изделия?

Екипа на „Bright Side“ събра основните методи, които можем да използваме, за да направим правилния избор.

10. Кожата запазва топлината.

Фалшивите материали не запазват и отделят топлина. Истинската кожа почти веднага се нагрява и спестява температурата известно време.

Изкуствената кожа също може да се затопли, но повърхността й ще се намокри, докато истинската кожа остава суха.

Ако сложите истинска кожа и фалшива кожа една до друга, можете да забележите разликата между тях почти веднага.

9. Уникален модел

Истинската кожа има свой собствен уникален модел. Имитация на кожа има повтарящи се модели и малки петна със същия размер. Но е възможно да се обърка фалшива кожа с отпечатана кожа, тъй като моделът й също се повтаря.

Освен структурата си, кожата има и пори, които могат да бъдат забелязани с помощта на лупа или ако просто погледнете по-отблизо. Порите от истинска кожа са разпръснати наоколо. Съвременните технологии могат да ги имитират, но все пак можете да кажете, че това е само печат.

8. Проверете задната страна.

Опитайте се да погледнете обратната страна на даден елемент, за да проверите структурата му.

Истинската кожа има много велурени влакна, докато изкуствената кожа е с плат или синтетика.

Използвайки същия метод, можем да различим истинската кожа от висококачествен изкуствен материал, наречен еко кожа. Той може да изглежда същият, но задната му страна винаги е плат.

7. Проверете тежестта.

Истинската кожа винаги е по-тежка от фалшивата кожа. Това е забележимо, дори ако сравняваме по-малки неща. Разбира се, различните видове кожа могат да тежат по различен начин. Например, овча кожа тежи по-малко от кожата на едрия рогат добитък.

Но изкуствената кожа винаги е по-лека от истинската кожа и понякога е дори по-лека от някои тъкани.

6. Проверете миризмата.

Всички знаем как миришат обувките от изкуствена кожа: те имат остър химически мирис,  от който е трудно да се отървем.

Истинските кожени изделия с високо качество имат лека и ненатрапчива миризма. Някои производители добавят специални ароматизатори, които имитират миризма на кожа. Но клиентите могат да бъдат заблудени само ако изкуственият материал е с много високо качество, защото е невъзможно да се скрие миризмата на химически елементи.

5. Действието на влагата

Това е много лесен начин да разберете разликата между истинска кожа и изкуствена кожа. Но понякога е трудно да използвате този метод, преди да направите покупката. Истинската кожа винаги абсорбира вода. И кожата от светлинни тонове я показва много добре: появява се тъмно петно и остава, преди цялата вода да се изпари.

Изкуствената кожа не абсорбира влагата и цветът й не се променя.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)