Няма да повярваш, но това ще се случи с тялото ти, ако консумираш по 4 бадема на ден!


Вкусните храни не винаги са здравословни, а бадемите са една от тези рядкост. Те съдържат много витамини и други елементи, от които се нуждаем.

Днес ще ви разкажем за 7 положителни промени, които се появяват, ако ядете тези ядки всеки ден.

1.Намалява холестерола

Бадемите са сред 5-те най-ефективни продукта за намаляване на „лошия“ холестерол. Ако вече е твърде висок, увеличете броя на бадемите до 20-30 на ден. Симптомите са бели точки по долните клепачи, болки в краката и ранно побеляване на косата.

2.Здрава коса

Бадемите съдържат почти всички витамини и минерали, необходими за подобряване на растежа на косата ви и здравината и. Магнезият и цинкът стимулират растежа на косата, витамин Е я прави по-силна, а витамин B дава блясък.

3.Предотвратяване на сърдечни заболявания

Антиоксидантите, мононенаситените мазнини, магнезият и медта са много полезни за сърцето и кръвоносната система. За да предпазят от коронарни сърдечни заболявания и други проблеми със сърцето, бадемите трябва да бъдат приемани с обвивката им, а не да бъдат белени.

 

4.Предотвратяване на бръчките

Тези ядки съдържат достатъчно количество манган, който помага за производството на колаген – протеин, който отговаря за тонуса на кожата. Витамин Е е антиоксидант, който помага и за борбата със стареенето.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)