Ако тренирате по този начин, застрашавате здравето си! Избягвайте да го правите..


Ако искате да постигнете резултати във фитнес залата, да отслабнете и да увеличите мускулната си маса, е важно правите основни упражнения. Но често ги правим погрешно, вредим си и се отказваме.

Екипа на „Bright Side“ разработи някои препоръки как да тренирате във фитнес залата правилно, ефективно и без да вредите на здравето си.

15. Хип мост

Грешно: Ако огъвате долната част на гръбнака си, вместо задните ви части.

Правилно: Сгънете коленете си така, че да оформят прав ъгъл на пода. Повдигнете таза и се уверете, че тялото ви образува права линия от раменете до коленете – това е важно. Освен това стегнете задните си части, колкото можете и свийте коремните мускули.

14. Странични напади

Грешно: Ако се наведете твърде назад и огънете коленете си под остър ъгъл, гръбнакът и коленете ви се претоварват.

Правилно: Дръжте гърба си изправен и не вдигайте таза. Уверете се, че коляното ви е огънато под ъгъл от приблизително 90 ° при клекнало положение.

13. Планк

Грешно: Ако гърбът ви не е изправен, когато правите планк, упражнението губи своята ефективност и става безполезно.

Правилно: Дръжте тялото си в права линия от върха на главата до петите. Дръжте ръцете си под ъгъл от 90 ° и не огъвайте врата си.

12. Клекове

Грешно: Ако коленете ви излизат отвъд пръстите на краката, свивате гърба си тогава тежестта пада на пръстите ви. Може сериозно да навредите на врата си и да паднете.

Правилно: Уверете се, че държите тежестта на една линия с коленете ви. Изправете гърба си дръжте бедрата си успоредно на пода и не клякайте твърде много.

11. Дръжте правилно лоста

Грешно: Ако лоста е на врата ви, това е изключително травмиращо.

Правилно: Сгънете лактите и стиснете плешките си така, че да се появи основа чрез свиване на мускулите. Поставете лоста на този основа толкова ниско, колкото е възможно, при условие, че можете да го задържите здраво.

10. Клекове с гира или диск

Грешно: Раменете ви са свити напред, затова и гърбът ви е изкривен. Ако твърде ниско се наклоните при клякането, ще получите допълнително натоварване.

Правилно: Изправете раменете си. Дръжте гърба си прав, леко извит в долната част на гърба. Бедрата ви трябва да са успоредни на пода, когато клякате.

9. Дедлифт

Грешно: Краката и ръцете ви не са успоредни, излагайки ви на риск от падане и нараняване на ставите.

Правилно: Наведете коленете си, изпънете гърдите си напред, свийте долната част на гърба си и издърпайте таза обратно. Дръжте краката и ръцете си перпендикулярно на пода.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)