Без диети, без упражнения – тази магическа храна ще ти помогне да отслабнеш!


Мечтали ли сте си за едно просто лекарство, което да ви помогне да отслабнете? Без диети или упражнения? Е, имате късмет! Вероятно вече го имате във вашата кухня.

Джинджифилът е едно от най-мощните средства за отслабване. Но това не е всичко, което прави. Събрали  сме някои от най-добрите и най-простите начини за използване на това невероятно растение за постигане на най-добри резултати.

1. Отслабване

Един от най-простите начини да използвате джинджифил за отслабване е джинджифилов чай. За да направите тази магическа напитка, трябва само да нарежете или да настържете пресен корен от джинджифил (около 5 см), да го варите в 1 литър вода в продължение на 10 до 15 минути и след това да отцедите течността. Ще получите най-добри резултати, ако пиете този чай преди всяко хранене.

Но загубата на тегло не е единствената полза от този чай! Ако страдате от настинка или алергия, този чай ще ви предложи незабавно облекчение.

Ако не сте фен на чай, опитайте да добавите настърган джинджифил към ястията си. Добавете го в салатните дресинги, супи, ориз или яйца и скоро ще видите невероятни промени в тялото си!

2. Подобряване на кожата

Толкова е лесно да си направите скраб за лице и тяло у дома, а естествената пясъчна текстура на джинджифила е фантастичен начин да се отървете от мъртвите клетки на кожата. Опитайте да го смесите с гъст, плътен мед и да се наслаждавате на аромата, тъй като той зарежда цялото ви тяло.

Също така насърчава кръвообращението. Пациентите, страдащи от екзема, вземат под внимание: добавянето на няколко капки джинджифил етерично масло към носител (като зехтин) е особено успокояващо.

 

3. Облекчаване на болката

Следващият път, когато разтегнете мускул или спите в неудобно положение, добавете малко количество джинджифил към ваната. Можете дори да приложите смес от паста от джинджифил, която се загрява леко директно в засегнатата зона за облекчаване. Приема на чаена лъжичка джинджифил на прах в началото на вашия период също е доказано, че намалява менструалната болка.

4. Грижа за косата

Тънка коса? Пърхот? Естествените сили на джинджифила ще ви помогнат да получите невероятна, дебела, здрава коса. Смесете малко настърган джинджифил и вода в спрей бутилка, и пръскайте директно към скалпа. Косата ви ще расте по-бързо, ще стане по-дебела и по-здрава.

5. Борба с гаденето

Независимо дали говорим за лечение на обикновена болка в корема или сутрешно гадене при бременност, джинджифилът се използва от хиляди години като ефективна храносмилателна помощ и естествено средство против гадене. Яденето на суров корен джинджифил, пиенето на пресен сок от джинджифил и вдишването на дифузно етерично масло от джинджифил са много ефективни начини за ограничаване на стомашните разстройства.

Източник: brightside.me

Превод: Pitanka.net

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)