Спри да хвърляш утайката от кафето! Има 17 гениални начини за повторното й използване у дома!


Знаете ли, че кафенето има други приложения извън чашата?

Днес ще ви разажем повече за невероятната употреба на кафето!

Използвайте кафето в качеството му на средство за премахване на бълхите от вашето куче.
Утайката от кафе може ефективно да премахне бълхите на вашето куче. Изкупете кучето си, измийте го и го натъркайте с кафе. След това изплакнете отново. Кофеинът може да бъде токсичен за кучетата, затова се уверете, че вашето куче не консумира от него.
Отстранете торбичките и тъмните кръгове под очите 
Кафето може да действа като диуретик и може да намали подпухналостта. Кокосовото масло и кафето могат да ви помогнат да се отървете от торбичките и кръговете под очите. Просто смесете съставките, за да получите гъста паста. Нанесете върху кожата под очите и оставете за 20 минути. След това можете да  изплакнете. За да получите най-добри резултати, повторете тази процедура 2 пъти в седмицата.

Ускоряване на растежа на косата
Кафето може да стимулира растежа на косата, да елиминира натрупването на козметични продукти и да ексфолизира скалпа. Трябва да масажирате скалпа, докато вземате душ.

Използвайте го като подправка.
Кафето може да се добави към месо и зеленчуци на скара.

Боядисайте стария дървен стол.
Трябва да смесите 1 супена лъжица кафе с бял оцет и да нанесете сместа върху стола. Оставете за 24 часа. След това трябва да го използвате, за да почистите дървените мебели. Оставете да изсъхне, след това повторете отново за по-тъмен цвят. Не забравяйте да изтриете излишъка.

Намалете целулита
Кафените частици могат да бъдат много ефективни в случай на целулит. Масажът и ексфолирането на засегнатата област на кожата са полезни за увеличаване на потока и циркулацията на хранителните вещества.

Използвайте като естествен абразив
за почистване на боядисани саксии или мръсните си плотове, просто трябва да ги поръсете с кафе на зърна и използвайте кърпа за отстраняване на петна.

Използвайте го, за да отглеждате моркови.
Кафената утайка може да добави хранителни вещества към почвата, което на свой ред ще подобри почвата, така че да можете да отглеждате моркови. Те могат да предотвратят появата на коренни ларви.

Използвайте го за почистване на камината.
Кафето също се използва за улесняване на почистването на камината. Просто поръсете един слой влажно кафе върху пепелта, преди да я почистите.

Премахва мъртвата кожа
Кафената утайка може да действа като невероятен ексфолиант за премахване на мъртвата кожа.

Естествен дезодорант
Поставете кафето в малка купа или чанта и оставете на рафта, за да премахнете миризмите в хладилника.

Домашни свещи
Използвайте кафето, за да направите свои собствени свещи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Приготвяне на месо
Влажната кафена утайка има естествено съдържание на киселина, така че може да действа като невероятно средство за готвене на месо.

Използвайте го в компоста
Утайката от кафе може да обогати градинарския компост с микроелементи. Допълнителният фосфор, азот и калий в земята може да помогне на вашите растения да превърнат слънчевата светлина в енергия и да запазят влагата.

Използвайте го като лек срещу вредители
Кафето мога ефективно да се премахнат градинските вредители, особено охлювите. Поръсете го около градината си, за да предпазите от вредители.

Използвайте като тор
Можете също така да добавите утайка от кафе в почвата. Това ще добави органична материя, ще подобри аерирането и задържането на вода.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)