Този бездомник се опита да направи контакт с тази жена, но когато разбра коя е, живота му се промени изцяло..


32-годишната кенийка Ванж Мвуара била на пазара, когато някакъв бездомник й подвикнал. Жената разпознала в изтощения човек в парцали  приятел от детството и то едва когато се представил.

През далечната 1992 г., Патрик „Хингаa“ Ванджиру бе най-добрият футболист в училището, но сега едва можеше да ходи, защото беше наркоман. Ванж, медицинска сестра по образование, решила да помогне на приятеля си да се върне към нормалния живот и го направила!

Животът на Патрик никога не е бил прост. Бабата се занимавала с отглеждането на момчето, парите били недостатъчни за храна, а заради дълговете били изгонени от къщата. Въпреки всички проблеми, момчето било най-добрият футболист на училището и всички го наричали Пеле.

След смъртта на баба си Ванжиру започнал да употребява марихуана и хероин. 10 години той се скитал по улиците. Всичко се промени след срещата с Ванжа Мвура, приятелка от училище, която Патрик не бил виждал от 15 години.


Жената решила да помогне на приятеля си. Ванж създала страница за дарения, което позволило на Патрик да премине курс на терапия в рехабилитационния център.

Разбира се, без желанието на Ванджиру да се отърве от дрогата, нищо не би се случило, но вярата на Вангджи в него играела ключова роля.

След няколко месеца Патрик се е променила до неузнаваемост!

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)