„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

Какво е авокадо?


Advertisement:

avocado

Макар мнозина да мислят, че авокадото е зеленчук, то всъщност е плод от семейство ягоди с едно голямо семе – костилка в средата.

>>> Кой е Авраам?

Авокадото

има повече от 1000 разновидности. Авокадови дървета растат в Мексико и Централна и Южна Америка. Американските индианци от тези области са отглеждали някои видове авокадо преди хиляди години. Днес фермери го отглеждат на много места с меки зими и много слънце.


Advertisement:

Авокадовите дървета имат широки, лъскави листа, които остават зелени през цялата година. Дърветата израстват на височина около 20 метра. Плодовете са кръгли или крушовидни. Размерите им са различни. Отвън са зелени или тъмноморави. Зеленикавата или жълтеникава вътрешност става мека след откъсването.

>>> Кой е Анзел Адамс?

Авокадото е богато на мазнини, белтъчини и някои витамини. Може да се яде сурово. Смачкано авокадо е основната съставка на мексиканския сос, наречен гуакамоле.


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
Кой е Авраам
Кой е Авраам?

Авраам е важна фигура в еврейската, християнската и ислямската религия. Смятат го за патриарх, прародител на народа на Израел. Историята...

Close