„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

Замисляли ли сте се защо капачките на химикалките имат дупчица на върха си? Никога не сте предполагали, че това е причината!


Advertisement:

660_72f214beafbfcd48f17d5e0c97c6c7a4

Химикалите сигурно са едни от нещата, които използваме най-често в ежедневието си – в офиса, в училище и т.н. Едни от най-простите модели химикали са онези с капачка. А дали някога сте обръщали внимание, че на върха на капачката има малка дупчица? Може би не. Но тази дупчица е там заради една много важна причина.

Всъщност, целта на дупчицата е да гарантира безопасността на хората, използващи химикалите. Това сигурно ви звучи доста странно. Но със сигурност ви се е случвало да сложите капачката от обратната страна на писалката. И със сигурност ви се е случвало несъзнателно да започнете да гризете и дъвчете капачката.

4_Bic_Cristal_pens_and_caps


Advertisement:

Онази дупчица на върха на капачката е там, за да ви осигури безопасност, ако случайно глътнете капачката. През дупката ще влиза малко въздух, за да не се задушите, докато получите лекарска помощ. Просто, но много гениално!

Тази иновация е въведена за първи път от компанията BIC през 1991 г. и се използва и до днес.


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
Това дете изгуби родителите си, но не спира да се усмихва. Причината ще ви разплаче! (Видео)

6-годишният Джейдън Хейс има много тежко детство. Той е едва на 4 годинки, когато губи баща си, а наскоро умира...

Close