„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

Това е мястото, на което две морета се срещат, но не се сливат! Изумително видео!


Advertisement:

Знаете ли, че на света има място, на което две морета се срещат, но водите им никога не се сливат? Това място се нарича Скаген и се намира в Дания, а двете морета са Балтийско и Северно.

sea1

Точно край малкото датско градче Скаген тези двете морета се срещат, но техните води така и не се сливат. Явно се вижда границата между Северно и Балтийско море, а хиляди туристи се стичат на мястото всяка година, за да видят този уникален феномен.

sea2

Всъщност, съществува научно обяснение за това. Водите на моретата не се сливат и смесват, защото са различна соленост и плътност. Независимо от научното обяснение, гледката е наистина магична, а границата между моретата се вижда ясно.


Advertisement:

sea3

На същото място пясъчните дюни влизат във водата между двете морета и постоянно менят формата си! Не пропускайте да видите този уникален феномен във видеото!


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
Младо момиче призна, че е болно от рак на първата си среща с него. Но вместо да избяга, той…

Лиан Бърнс е 24-годишно момиче от Шефилд, което чува страшната диагноза рак на гърдата през 2014 г. Тя преминава през...

Close