„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

Този пингвин всяка година изминава по 8000 километра, за да отиде при мъжа, който спаси живота му! (Видео)


Advertisement:

Тази история е поредното доказателство, че животните могат да ни научат на много неща и могат да ни даден страхотен пример!

penguin1

През 2011 г. един рибар от Бразилия намира на брега пингвин в много тежко състояние. Умиращата птица е цялата изцапана с мазут и лежи безмилостно на пясъка. 71-годишният рибар изчиства пингвина, нахранва го и го пуска във водата.

penguin2

Но неговата изненада е огромна, защото пингвинът не отплува, а излиза от водата и отказва да остави мъжът, който спаси живота му! Така между рибарят Жоао и патагонският пингвин се заражда голяма привързаност и обич.


Advertisement:

penguin3

Всеки февруари пингвинът заминава за по-хладни места, където прекарва няколко месеца. Но всеки юни птицата се връща обратно в Бразилия при Жоао. Това се случва вече четири години! Пингвинът изминава 8000 километра, за да прекара 8 месеца с рибаря, който спаси живота му. Мъжът и птицата са трогателна гледка – те се разхождат заедно по плажа и плуват в океана! Приятелството им е забележително!


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
20 модни гафа, които ще ви накарат да се смеете до сълзи! (Снимки)

Всеки от нас е изпадал в ситуация, в която се чуди какво точно да облече за работа или за излизане...

Close