Гордост! Българска студентка се дипломира в Шотландия с българска носия и шашна всички!


25 Българската красота отново постави Големите Европейци на колене! Преди дни стана ясно, че Гергана Иванова от Берковица е завършила успешно Университета в Абърдийн, Шотландия. На тържествената церемония момичето било облечено в българска национална носия, информират от lifebg.net.  Това привлякло погледите на всички присъстващи на празника и много от тях пожелали да  си направят снимка с красивото българско момиче. След завършването на гимназия „Д-р Иван Панов“ в Берковица Гергана започва да учи в университета в Абърдийн, „Международни отношения и лингвистика“.

Докато е в Шотландия тя е била президент на българското общество във Университета, организирала е множество отбелязвания на националните ни празници и е представяла българския фолклор и култура. Преди дипломирането Гери помолила роднините си да й осигурят българска национална носия и се облякла с нея на завършването.

Така смаяла гостите с уникалната 165си визия. Всички искали да си направят снимка с нея, дори представителят на Камила Паркър Боулс се снимал с нея.

Гергана е поканена да  работи в Университета в Абърдийн, а след това и ще продължи да учи за магистърска степен. Младото момиче иска да се занимава с медии.

 

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)