102-годишен дядо от Пловдив разкри тайната на дълголетието си! Вижте я!


Въпреки внушителната си възрaст, 102-годишният Александър Николов изкачва седемдесет стъпала нагоре към четвъртия етаж на дома си всеки ден. В кооперацията, в която живее  няма асансьор, защото това е старата и  е разположена на главната улица в Пловдив. Съседите на този здрав столетник се налага да правят по няколко почивки, докато стигнат до своя етаж. Бай Александър, обаче, ги качва на един дъх. И го прави по няколко пъти на ден, съобщи lifebg.net.

Възрастният човек е с отлично здраве. Влизал е  в болница само за махане на сливиците, перде на очите и след една катастрофа, когато му отстранили 50 гр. съсирек от главата.dqdo2

Бай Александър е убеден, че дължи своето дълголетие на гена си – майка му починала на 94 г., а баща му на 86 г., , както и на правилия му начин на живот. Никога не е бил пушач, не е пил и не е преяждал. Винаги е работил много. В последните 7 г. спазва железен хранителен режим. Сутрин в 6, 15 ч. вече е на крак, закуската е в 7 часа и включва половин ябълка, лъжичка мед, малко сирене и орехова ядка. Малко след това пие от предпочитаното от него мляко с кафе – една чаша мляко с малко кафе, както и две-три бисквити.

В 8, 30 ч идва ред на разходката, купува си вестник и се среща с приятели. За обяд си взима готова храна. Вечерята му е в 19 часа и включва 5-6 хапки тахан халва, филийка хляб и чаша сутляш. И така в продължение на години..

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)