„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

Ако знаете какво се случи на тази жена, никога повече няма да целунете кучето си!


Advertisement:

Домашните любимци стават част от живота на семейството и без да се усетим се отнасяме към тях като към човек.

Наскоро от lifebg.net разказаха историята на една  англичанка, която влезе в болница, след като целуна кучето си. Лекарите констатирали заразяване с бактерии и едва успели да спасят живота й. Този клиничен случай е описан в списание “BMJ Case Reports”. Лекарите установили, че 70-годишната пациентка едва не загубила живота си заради домашния си любимец.kuche2

В началото се появило само нарушаване на речта.

Първият път, когато изгубила съзнание, в болницата лекарите успели да я свестят. В продължение на няколко дни тя се чувствала чудесно, като се оплаквала единствено от главоболие. След това обаче отново имало припадък.


Advertisement:

Този път било констатирано много по- тежко състояние.  Няколко дни след това  изследванията констатирали наличието на бактерии, характерни за устите на котките и кучетата. Те принципно се предават чрез слюнката на животните и не причиняват големи проблеми. Само понякога по необясними причини се достига до отравяне на кръвта.ezik

В конкретния случай смъртоносната зараза била предадена от кучето, което често облизвало стопанката си. Жената останала жива благодарение на лечението с антибиотици.

Причината за инцидента не е в съдържанието на слюнката. Традиционно за кучетата е да душат по мръсни места и други изпражнения на кучета. Така муцунки се пълнят с бактерии, вируси и микроби, които после предават на стопаните им. Така че, бъдете внимателни!


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
Това умиращо от СПИН дете разтърси с изповедта си цяла България!

Историята на една младо момиче, което е неизлечимо болно от СПИН, сложи на място цялото общество. То написа писмо до...

Close