Ако знаете какво се случи на тази жена, никога повече няма да целунете кучето си!


Домашните любимци стават част от живота на семейството и без да се усетим се отнасяме към тях като към човек.

Наскоро от lifebg.net разказаха историята на една  англичанка, която влезе в болница, след като целуна кучето си. Лекарите констатирали заразяване с бактерии и едва успели да спасят живота й. Този клиничен случай е описан в списание „BMJ Case Reports“. Лекарите установили, че 70-годишната пациентка едва не загубила живота си заради домашния си любимец.kuche2

В началото се появило само нарушаване на речта.

Първият път, когато изгубила съзнание, в болницата лекарите успели да я свестят. В продължение на няколко дни тя се чувствала чудесно, като се оплаквала единствено от главоболие. След това обаче отново имало припадък.

Този път било констатирано много по- тежко състояние.  Няколко дни след това  изследванията констатирали наличието на бактерии, характерни за устите на котките и кучетата. Те принципно се предават чрез слюнката на животните и не причиняват големи проблеми. Само понякога по необясними причини се достига до отравяне на кръвта.ezik

В конкретния случай смъртоносната зараза била предадена от кучето, което често облизвало стопанката си. Жената останала жива благодарение на лечението с антибиотици.

Причината за инцидента не е в съдържанието на слюнката. Традиционно за кучетата е да душат по мръсни места и други изпражнения на кучета. Така муцунки се пълнят с бактерии, вируси и микроби, които после предават на стопаните им. Така че, бъдете внимателни!

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)