Това растение решава всички женски проблеми и расте навсякъде около нас! Вижте кое е то!


Днес ще Ви разкажем малко повече за Царичето. Латинското наименование на растението е Alchemilla vulgaris, а то съдържа флавоноиди, природни киселини, дъбилни вещества, фитостерини и големи количества от витамин С.

Има още танини, на които се дължи специфичния му вкус, а има и  антибактериален ефект.

Царичето е ефективно средство срещу дамски инфекции и е сред най-добрите билки за решението на този вид проблеми.cariche2.

Йохан Кинцел (известен швейцарски ботаник) твърди, че 30 процента от гинекологичната хирургия може да бъде избегната чрез използване на  чай от цариче . Препоръчва се и за бременни. Алтернатива е на хомеопатията срещу безплодие. Указва силен контрол над прогестерона и подсилва репродуктивната система, а също спомага за редовната менструация. То успешно помага за отслабване и спомага за решаването на проблемите с  поликистозни яйчници пише.

Царичето може да помогне и при проблеми с матката, помага при ПМС и менопаузата, използва се и срещу ендометриоза. Справя се успешно с микроскопични организми и инфекции, а също и с  многобройни видове микроби, включително стафилококи. Притежава антивирусни свойства.

Билката подпомага за възстановяването на раните, необичаен лек е срещу инфекция, която носи човешкия папилома вирус (HPV).

А lifebg.net споделят някои рецепти с Цариче.

Чай – една чаена лъжичка цариче се слага във вряла вода за пет до десет минути. Пие се по два пъти на ден.

Ако има възпалителни заболявания на женските полови органи се препоръчва: Цариче, Слез, Бъз и Градински чай се смесват (от всяка билка по 100гр.) и се добавят и 50 гр. Дъб. Разбъркват се добре и се добавя 3 с.л. от сместа в един литър кипяща вода. Оставя се да ври три минути и после се кисне 20 минути.

После се  прецежда и се правят промивки два пъти на ден.cariche3

Друга рецепта за този проблем:

По 50 г Цариче, Мащерка, Подбел. Към тях се  добавят 40 гр. Блатен аир и по 30 г Зърнастец, Коприва и Жълт кантарион. Разбъркват се добре и от сместа се взима 2 с.л., които се слагат в 600 мл. кипяща вода.

Вари се три минути и после се оставят билките да се киснат половин час. Прецеждат се и се пият шест пъти на ден по 80 мл., четвърт час преди и половин час след хранене.

При  маточни кръвотечения:

100 гр. Цариче се смесват с 40 гр. Мента, добавят се още по 50 гр. Хвощ, Водно пипериче и Овчарска торбичка. Разбъркват се билките и от тях се слагат 2 с.л. в половин литър кипяща вода.

Варят се пет минути и после киснат половин час. Накрая се прецеждат и се  пият 2 или 3 пъти дневно по 100 мл., в зависимост от силата на течението.

Важно е лицата, които имат проблеми със стомаха, черния дроб или с пикочния мехур, да го вземат в малки количества!

 

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)