Няма да повярвате какъв ПРОБЛЕМ имат властите в ДУБАЙ!


властите в Дубай
властите в Дубай

Има много престижни и богати градове по света. Там е невъзможно за живеене, ако не разполагаш с многомилионна банкова сметка. Никой от тях обаче не е като Дубай, особено в едно отношение!

Знаете ли, че властите в града имат много сериозен проблем, който се решава много трудно. На много места богаташ изоставят скъпите си автомобили и няма кой да ги прибере всичките. Причината за това е славата, която започна да се носи на Дубай преди няколко години.

Тогава там промишлеността се развиваше с огромни темпове, особено петролната. Пазарът на имоти се раздвижи адски много и редица богаташи от различни кътчета на света се сдобиха с всякакви скъпи коли от най-известните марки. Правеха се сделки с имоти, печелеха се много пари, но изведнъж дойде 2009 година.

Тогава постоянно растящите цени на недвижимото имущество стигнаха дъното. В Дубай имат много строги закони по отношение на задълженията. Дори най-малкият неизплатен дълг може да доведе до затвор. Това кара гореспоменатите бивши богаташи да зарежат всичкото си имущество, като това включва и луксозните коли.

Не е рядкост там да се види кола за стотици хиляди долари, чиито ключове стоят на таблото. В отчаянието си, бягащите собственици се прощават с играчките си, тъй като не могат да плащат кредитите си.

През 2012 година в Дубай бе открита дори кола Ферари Енцо, от която са произведени едва 100 модела. На месец се прибират поне няколко десетки автомобила към този момент. През 2010 година обаче са прибрани над 12 хиляди скъпи коли.

Както по-горе споменахме, всяко задължение може да е фатално. Доста от собствениците нямат кредити, но имат адски много глоби за превишена скорост, минаване на червено и така нататък. Това е достатъчно, за да те тикнат зад решетки, знаем колко строги са властите в ОАЕ

Когато една кола бъде прибрана, тя се държи 6 месеца, ако собственикът реши да се върне, да плати задълженията и да си я прибере. След този срок колите се пускат на търг. Не е рядкост някой богат човек да си купи кола от този търг и в последствие да се разори и отново да зареже колата някъде.

снимки: ©profit.bg

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)