ВАЖНО!! Вижте Как Можем Да Се Спасим От Мъртвото Вълнение, Възможно Най-Бързо!


Август е най-отпускарския месец. Всеки зарязва работата, стяга багажа и газ към морето. На плаж няма как да е зле. Почивка, водичка, всичко е шест. Трябва обаче да знаете, че морксата вода крие немалки опасности.

Това е информация, която трябва да споделите на приятелите си, защото никой не е застрахова. Мъртвото вълнение е опасно, но не е трудно за отбелязване. Ето как да спасим живота си, ако попаднем в такова.

На следващите няколко снимки ще видите как изглежда мъртво вълнение от брега. Трябва да наблюдавате вълните и, ако някъде между тях има спокойно и празно пространство, не трябва да влизате. Отбелязано е между двете червени стрелки на снимката. Попаднете ли в течението, силата му ще ви отведе доста навътре във водата.

Ето и още няколко снимки!

Как да се справим с мъртвото течение?

Запомнете, че спокойствието е ключов фактор за оцеляването ви! Не се съпротивлявайте с водата. Има един съвет, който трябва да спазите, за да усетите отново твърда земя под краката си.

Обикновено мъртвото течение действа до около 100 метра от брега. Ако се оставите на течението, без да се паникьосвате, то няма да ви отведе кой знае колко на вътре. Изчакайте да усетите, че силата му е към своя край и започнете да плувате успоредно на брега. Правите това, докато водата спре да ви връща назад. Чак сега може да започнете да гребете към брега. Вълните ще ви помогнат да излезете. Ето още една полезна схема, която може да илюстрира действията ви:

Снимки: ©radioenergy.bg

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)