7 Божествени Български Манастира, Които Всеки Българин Трябва Да Посети, Поне Веднъж В Живота си! Вижте Ги!


Всеки един вярващ човек знае, че 7 е числото на съвършенството. То управлява всички. Имаме седем дни в седмицата, като точно седмият е отреден от Господ за почиква. Самият той е направил света за 6 дни и на 7-я си е починал. В тази статия ще ви представим точно 7 манастира, които всеки един БЪЛГАРИН трябва да посети!

1. Манастир „Св. Димитър Бесарбовски“

©Венета Николова

Той е единственият скален манастир, който действа у нас в момента. Създаден през 13-и век, към него водят стръмни стъпала. Преминаваме през отвесна скала, за да бъдем въведени в черквата, която е издълбана в камъните. От това място можеш „да докоснеш“ небето и да се насладиш на една от най-красивите панорамни гледки. Монашеските килии са украсени отвън с прекрасни стенописи.

2. Клисурският манастир „Св, Петка“ в Банкя.

©Венета Николова

Ако сте от София, това е най-близкият манастир, който може да посетите. Той е ремонтиран и има свой собствен дух. И отвън, и от вътре има страхотни рисунки на знайни и незнайни светци, цитати от библията и т.н. Определено един от най-красивите манастири, който само с вида си те подканва да влезеш. Той отново е построен през 13-и век, което го прави един от най-старите в региона. През мястото са минали мощите на Света Петка, от там идва и името на обителта.

3. Къпиновският манастир „Св. Никола Чудотворец“

©Венета Николова

Поредният построен през 13-и век манастир. Намира се сдиплен в Еленския балкан и една от архитектурните перли на България. По турско време тук подслон са намирали много революционери, сред които дори Васил Левски. Една от най-прекрасните туристически дестинации. Има перфектна хотелска част, в близост се намира и страхотен къмпинг, ресторанти, дори басейн. Перфектна комбинация между религията и светското.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)