Как да съхраним плодове и зеленчуци ПРЕСНИ ЗА ЗИМАТА!


С идването на зимата по пазарчетата има все по-малко разнообразие от свежи плодове и зеленчуци. Ние ще ви запознаем с един много непопулярен трик, който ще ви помогне да запазите любимите си зеленчуци и плодове свежи за зимата.

По-интересното е, че няма да използваме никакви подсладители, консерванти, оцветители, киселини и така нататък. Нямате нужда от никакви добавки. По този начин можем да консервираме всичко – сливи, ябълки, круши, домати, краставици и прочие. На снимките ще видите как става с малки краставички.

Много важно е да се уверите, че преди да започне процеса всичко трябва да е прясно и здраво. С предимство са зеленчуците собствено производство от градината, с тях ефектът е зашеметяващ.

Измийте много добре това, което ще консервирате. Оставете го да изсъхне добре. Взимате един стъклен буркан с подходящ размер и го пълните, но не догоре. Трябва да остане свободно място, как ще видите от снимките.

Сега трябва да се сдобиете с обикновена парафинова или църковна свещ. Слагате я в буркана и я запалвате. Тя трябва да гори около десет минути. Поставете свещта, така че при затварянето на буркана тя да може да погори още малко. Това ще изгори всичкия кислород в буркана. Няма опасност от пожар, тъй като свещта ще загасне сама, когато кислородът в бурканчето се изчерпи.

Сега остава да дойде зимата, да вземете едно бурканче, да го отворите, да махнете свещта и да се насладите на краставички, които са като току-що откъснати от градината.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)