9 Невероятни Примери За Това, Как Влияем На Мозъка Си


Човешкият мозък е може би най-тайнственият орган в нашето тяло. Учените постоянно научават нови факти за работата му, но все още крият много тайни.

Решихме да ви запознаем с най-ярките открития от последните няколко години в областта на изследванията на мозъка. Те със сигурност ще ви изненадат.

9. Хроничната липса на сън влошава паметта.

Учените от Калифорнийския университет в Бъркли откриват убедителни доказателства, че липсата на сън може да влоши паметта и да причини болестта на Алцхаймер. По време на пълен нощен сън, мозъчните клетки премахват токсичните съединения, опасни за нашия мозък. Ако човек никога не се чувства достатъчно наспал, това има опустошителен ефект върху мозъчните клетки.

8. Продължителният стрес разрушава мозъка.

Намаляване на паметта, способността за учене, самоконтрол – това са последиците, с които хроничният стрес е изпълнен. В допълнение, той допринася на човек, да чувства раздразнение, безпокойство, напрежение и често се разсейва.

7. Любовта и омразата имат много общи неща.

Британски учени разбрали, че любовта и омразата произлизат от подобни области на мозъка. За разлика от омразата, обаче, любовта значително намалява дейността на областите, отговорни за преценката и логическото мислене.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)