10 Бързи И Лесни Тестове За Проверка На Качеството На Храната,


Има много начини да проверяваме качеството на хранителните продукти, които ядем всеки ден. Повечето от тях обаче изискват съдействие от специалисти или специално оборудване.

Екипа на „Bright Side“ предлагат само тези, които можете да направите сами вкъщи или дори в супермаркета.

1.Пиле

Обърнете внимание на белите ивици и дебелия слой мазнина върху пилешките гърди. Това означава, че в птиците са инжектирани хормони на растежа и те са натрупали тегло твърде бързо. Такова месо е вредно за здравето.

Обърнете внимание и на цвета: ако е жълтеникав, не е прясно. Суровите пилешки гърди трябва да са розови и да не са прекалено меки.

2.Извара

Капка йод ще ви помогне да проверите дали изварата съдържа нишесте. Ако да, петното ще стане тъмносиньо, а ако не – цветът на йода няма да се промени.

Оставете малко извара при стайна температура. Ако съдържа растителни мазнини, ще се оцвети в жълто. След този тест истинското сирене или извара може да вкисне, но няма да си промени цвета.

3.Пчелен мед

Изсипете малко мед върху равна повърхност. Фалшивият мед капе и веднага се разпространява по повърхността. Висококачественият мед е доста гъст и тече на тънка ивица.

Ако усетите вкус на карамел, това означава, че медът вече е нагряван. Ако ви се стори прекомерно сладък, медът съдържа бяла захар.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)