9 НАЙ-СТРАННИ НЕЩА, които столетниците казват, че са ТАЙНИ ЗА ДЪЛЪГ ЖИВОТ!


Докато безсмъртието е доста далеч от нас, поне за сега, има някои хора, които успяват да надживеят стоте години. Наричаме ги столетници и искаме да разберем как го правят те. Тайните, които споделят те обаче ще ви оставят без думи. Тези луди старчета няма да ви кажат, че тичат из квартала или, че ядат червени боровинки. Вижте как те живеят дълъг и щастлив живот!

1. Три бири и едно голямо уиски всеки ден!

©thebottle-o.com.au

Агнес Фентън е от Ню Джърси. Тя тъкмо навършва 110 години и казва, че от 1943 година не пропуска тази част от деня си. Апетитът и за алкохол вече намалява, в последно време лекарите не позволяват да пие много алкохол. Когато обаче я попитат дали би ударила едно голямо Синьо Джони, тя казва „И още как!“

2. Никакви мъже

©nationalrighttolifenews.org

Джеси Галан напуснала дома си на 13 години, за да започне работа. Тя никога не се е женила. През януари стана на 109 години и разкри как постига тази възраст. „Тайната ми за дълъг живот е да стоя далеч от мъжете. Те носят повече неприятности, отколкото позитивни моменти.“

3. Вино, зехтин и чувство за хумор!

©skourtopoulos.com

Жан Калмент е най-старият човек на земята до 1997 година, когато умира на 122 години. Родена през 1875 година, тя е срещала Винсент ван Гог, който нарича „мръсен и лошо облечен“. На 85 години взима уроци по фехтовка, кара колело до 100-та си година, а на 121 пуска диск, в който рапира.

Яде по килограм шоколад на седмицата и пуши цели 100 години. Спира вредния навик две години преди смъртта си, и то не заради здравето си, а заради зрението си. Тя не можела да си пали цигарите сама, но не искала друг да го прави вместо нея. Тя смята, че дълголетието и се дължи на много изпито вино, много зехтин и богато чувство за хумор.

4. Суши

©bluegingertx.com

Мисао Окава почива няколко седмици след като навършва 117-та си година през Април. В последната си година разкрива тайната си, че постоянно яде суши и поне 8 часа сън всяка нощ. Тя споменава и, че яде три пъти на ден по много храна.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)