12 Признаци, Че Трябва Да Заведете Домашния Си Любимец На Ветеринар


За съжаление, нашите домашни любимци не могат да кажат на глас, ако нещо не е наред. Ето защо един добър майстор трябва да знае основните симптоми на болестите на домашните животни.

Колегите от „Bright Side“ разбраха кои знаци показват, че трябва веднага да заведете домашния си любимец на ветеринар, вместо да търсите отговори в Интернет.

12. Отказват да ядат

Ако вашият домашен любимец откаже да яде повече от един ден, това е сериозна причина да отидете незабавно на ветеринар. Още повече, ако има други симптоми като умора, повръщане или отказ за пиене.

Липсата на апетит може да показва различни състояния: инфекция, тумори, стомашни заболявания или паразити. Ветеринарят ще ви каже какво не е наред със сигурност.

11. Прекалена жажда

Не забравяйте, че котките и кучетата, които ядат сухи храни за домашни любимци, пият повече от тези, които се хранят с диетични храни.

Наблюдавайте колко пият домашните ви любимци. Липсата на вода води до дехидратация, докато много от тях може да показват диабет или бъбречни заболявания.
Средният обем на питейната вода за кучета е около 20-70 мл / кг телесно тегло на ден; За котки, това е 60-120 мл плюс влагата в храната.

10. Вашият домашен любимец се крие

Всяко животно е различно, но когато обикновеният ви домашен любимец започва да се движи от само себе си и да се скрие в дупки, това е лош знак.

-Желанието за скриване може да бъде свързано с неразположение, особено ако животното отказва да яде, има тоалетни проблеми или други симптоми.
-Друга причина е силен стрес.
-Ако котка се опитва да се скрие някъде високо, може би тя е била нападнала от бълхи.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)