Вижте Как Се Е Променила Идеалната Женска Фигура През Последните 60 Години


Винаги е интересно да се наблюдават промените, които идеалите на женската красота претърпяват с течение на времето. Да не говорим за начините, по които красивата половина на човечеството се опитва да се съобрази с тези понятия.

Бяхме очаровани от резултатите от неотдавнашно проучване, проведено от добре позната британска марка за бельо!
Как се е променила идеалната женска фигура през последните 60 години?< През последните шест десетилетия средното тегло за жените се е увеличило с 28 килограма. Това е разбираемо, тъй като средната височина на жената се е увеличила с 3,5 инча. В резултат на това дамите са придобили по-съблазнителна, извита фигура. Гърдите на жените са се увеличили средно с 2 размера. През 50-те години на миналия век, дамите били по-дребни и имали талия, която била по-тънка от тази, която е била нормална сега. Те също така се похвалиха с истински размер на крака, подобни на Палечка: 3 размера, по-малки от днешните средни. През 1957 г. жените носят размер 8 дрехи. До 2017 г. средният размер се е увеличил на 12.


Експертите, провеждащи изследването, вярват, че тези трансформации са свързани с общото подобряване на качеството на живот на жените. Жените днес печелят повече пари, водят по-здравословен начин на живот, тренират по-често и се наслаждават на по-добра диета.

През 1957 г. средно една жена консумирала около 1800 калории на ден. През 2017 г. същата статистика е около 2300 калории. Така че съвременните красавици имат всички основания да бъдат доволни от подобни промени!

>Източник: brightside.me

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)