4 рецепти за ОВКУСЕНА ВОДА, които ни помагат да БОРИМ КИЛОГРАМИТЕ!


Овкусена вода с различни плодове и билки

Всички сме чували не един и два пъти, че пиенето на повече вода води до по-добро здраве и сваляне на излишните килограми. Въпреки това, ние често избираме да пием безалкохолно или спортна напитка, заради по-добрия им вкус Няма ли да е по-хубаво да изпитваме нужда да пием вода заради нейния вкус? Да, това е възможно с няколко лесни трика. С тези идеи може да повишите консумацията си за вода, за да се справите с ограничаването на подсладени напитки и вредна храна.

Как да овкусим вода, така че да бъде вкусна и да ни помогне в борбата с килограмите?

1. Добавете краставици. Ако предпочитате свеж, не много сладък вкус, нарежете и добавете парченца краставици. Имате нужда от няколко кръгчета на чаша вода, за да добавите нужната свежест. При наличие на повече време, може да напълните една кана с вода или по-голямо шише и да сложите една нарязана краставица. Оставете напитката в хладилника, за да се охлади и ще имате напитка, която да ви охлади в горещите летни дни.

©atheringguide.com

2. Добавете замразени плодове вместо лед! Замразените боровинки, ягоди, къпини, малини и прочие, ще охладят водата, но и ще добавят страхотен вкус и цвят към нея. Тази напитка е идеална, когато искате да се охладите, но и не по-малко полезна, ако ви се дояде нещо сладко. Едва-две глътки и сте спасени!

3. Ментови ледчета. Когато правите ледени кубчета, добавете по едно листче мента преди водата. Ако имате друга любима билка, може да добавите нея, аз харесвам босилек и розмарин. Може да добавите и комбинация от няколко различни листчета. Вода с интересен, която да ви освежава. Мента трябва да присъства винаги, тъй като има доказателства, че помага за преодоляването на желанието да хапнем нещо, без да сме гладни.

4. Цитрусови плодове. Лимонът и лаймът са идеалната комбинация за овкусена вода. Другите цитрусови плодове също са идеални – мандарини, портокали, грейпфрут, та дори и грозде. Нарежете на парченца и охладете плодовете. Една добра комбинация е няколко резенчета портокал и босилек. Добре охладено помага да преборим глада. Звучи странно, но определено е адски вкусно!

©liveenergized.com

Как ще ми помогнат тези напитки?

Пиенето на повече вода е равно на пиене на по-малко безалкохолни, кафе и прочие. Това си има своите ползи, които ще посочим сега, за да ви мотивираме:

Заменяйки, всички изкуствени напитки с вода, вие ще намалите приема си на калории с доста. Това директно повлиява на трупането на мазнини. Ще поддържате теглото си много по-лесно.

Тези напитки ще държат стомахът ви пълен през деня, което ще намали консумацията на храна, най-вече на вредната такава. Ще имате нужното време да приготвяте здравословна храна, ще спрете да купувате всякакви боклуци от магазина, за да притъпите глада, който дебне във вас.

Освен, че ще започнете да имате по-малко проблеми в борбата с килограмите, вие ще помогнете и на портфейла си. Цената на тези напитки, които предложихме е минимална спрямо скъпите безалкохолни и подсладени натурални сокове. Спортните напитки са още по-скъпи и от тях.

Колко вода е достатъчно, за да бъдем добре хидратирани?

Най-простото правило е да пиете вода винаги, когато сте жадни. При по-тежки физически натоварвания пиите вода на всеки десетина минути, преди да е настъпила силна жажда, това е знак, че вече сте загубили хидратация. Около 2-3 литра вода в общия случай е достатъчна.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)