9 Неща, Които Не Трябва Да Правите На Празен Стомах


„Ти си това, което ядеш“ е поговорка, позната на всички. Но това, което правим преди хранене, оказва голямо влияние върху здравето ни.

Колегите от „Bright Side“ ще ви разкажат за 9 неща, които не можете да правите на празен стомах (не по-малко от 2 часа след последното ви хранене).

9. Вземете противовъзпалителни средства

Аспирин, парацетамол и други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) не могат да се приемат на празен стомах. Не само намалява тяхната ефективност, но и причинява сериозни здравословни проблеми (като например стомашно кървене).

8. Пиенето на кафе

Дори безкофеиновото кафе стимулира производството на киселина, което може да причини киселини и други проблеми с храносмилателния тракт, ако се пие на празен стомах. Пропускането на закуска дори и след кафе може да доведе до недостиг на серотонин и мрачно настроение през останалата част от деня.

Съвет: Ако не можете да се откажете от навика да пиете кафе сутрин, консумирайте го с мляко или сметана: млечните мазнини ще намалят отрицателните ефекти.

7.Пиене на алкохол

Без да се яде, степента на абсорбция на алкохол се увеличава с фактор 2 и е същата като при интравенозното му инжектиране. . Бързото въздействие на алкохола върху организма не излиза без отрицателни последици за черния дроб, сърцето и бъбреците.

Съвет: Ако ситуацията не ви позволява да откажете дадена напитка, предпочитайте охладените некарбонатни напитки, тъй като те се абсорбират по-бавно. Още по-добре, яжте най-малко един малък сандвич, в идеалния случай такъв, който съдържа масло.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)