8 Мита За Бременността, Които Се Оказаха Верни


Още от първите седмици на бременността околните започват да плашат бъдещата майка с приказки от типа: „не си режи косата“, „не си купувай нови дрехи“ или „ не се осмелявай да мислиш за плетене“. Ако сте бременна последното, което ви е нужно са бабини деветини, които само ще ви създадат допълнителен стрес.

Колегите от „Bright Side“ са подготвили за вас набор от убеждения за бременност, които имат някакво научно доказателство.

1.Ако погалите котка, вашето бебе ще има много врагове

Има един истински враг, наречен токсоплазмоза, чиито носители са котките. Ето защо наистина е важно да ограничите контакта с котките, за да избегнете вътрематочна инфекция.

2.Ако седнете на прага, зли духове ще откраднат вашето бебе

Обикновено една бременна жена не трябва да седи на прага или на друго течение. Имунната система често е отслабена по време на бременността и ако седите на някой праг може да ви хване настинка или да почувствате болки в кръста.

3.Ако ядете червени плодове, бебето ще има розови бузи

Всички червени плодове са силни алергени, въпреки че количеството, което предизвиква реакция варира при различните видове.Според руската традиционна медицина бременните жени не трябва да ги ядат, докато западните лекари казват обратното. Истината е, че те са изключително полезни и се препоръчват по време на бременност, но ви съветваме да внимавате с количеството.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)