12 Невероятни Съвпадения, Които Ни Оставят С Много Въпроси За Света


Животът понякога ни носи странни изненади, които на пръв поглед са невъзможни да се обяснят просто като се позовават на теории за вероятност.

Колегите в „Bright Side никога не престават да бъдат изумени от съвпаденията, които се случват в този свят, което показва колко непредсказуемо и тайнствено е това.

1.Почти като превъплъщение

Основателят на Ferrari , Енцо Ферари , умира на 14 август 1988 г.. Само един месец по-късно, на 15 октомври е роден футболистът Месут Йозил.

2.Това още едно доказателство ли е за пътуване във времето?

Дженифър Лорънс е същински образ на египетската актриса Зубаида Трауат.

3.Предчувствие за Титаник

През 1898 г., 14 години преди потъването на Титаник, фентъзият писател Морган Робъртсън написал новелата Манипулация, която разказва историята на кораб, който е бил потънал – и който носел името Титан. Но не само името, където можем да видим е едно зловещо съвпадение. Както измисленият, така и истинският кораб бяха описани като непотъващи, имали подобни технически характеристики, липсвали подходящ брой спасителни лодки и се сблъсквали с айсберги в Северния Атлантик.

След потъването на Титаник книгата беше преиздадена с наименованието Маловажност или Потъването на Титана.

4.Съседи, живеещи в различни векове

Известният композитор Джордж Хендел е бил съсед на прочутия китарист Джими Хендрикс – разбира се, те са били разделени от два века. Хендел живее в Лондон на улица „Брук“ 25, а Хендрикс живее известно време на улица „Брук“ 23. И двамата бяха невероятни музиканти, които имаха голямо влияние върху развитието на музиката в съответните им епохи.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)