Колко От Тези 15 Популярни Храни И Артикули Могат Да Ви Убият?


Както известният алхимик Парацелз, казал: „Отровата е във всичко и нищо не е без отрова. Дозировката я прави или отрова, или лекарство.“

Решихме да разберем количествата на популярните храни и стоки, които могат да ги превърнат в смъртоносни отрови. Всички цифри са дадени в съответствие с еднократното потребление от статистически среден човек от 180 фунта.

1.Вода

Всеки е чул, че трябва да пие 2 литра вода всеки ден. Но ако пиете 3 пъти повече, бъбреците ви няма да могат да обработват толкова много течност. Резултатът може да бъде респираторно задържане. Така  можете да получите отрова с вода! И това наскоро бе демонстрирано от Дженифър Странджи, който пие 7.5 литра вода по време на състезанието „Hold Your Wee for a Wii“.

2.Кафе

Половин унция кофеин се смята за фатална доза. Това са около 113 чаши за кафе (250 мл). Струва си да се отбележи, че в този случай човек вероятно няма да умре от предозиране с кофеин, а от интоксикация с вода: 113 чаши всъщност са почти 30 литра вода. Така че, ако не консумирате кафе на зърна или напитки с разтворимо кафе, вие сте в безопасност. Просто не го смесвайте със сода или енергийни напитки, като този тийнейджър от Южна Каролина.

3.Шоколад

Шоколадът съдържа малко количество теобромин. Този алкалоид е мощен агент, който стимулира централната нервна система. Но ако сте яли 22 кг шоколад на един път, това може да доведе до гадене и диария, после до епилептично нападение, вътрешно кървене, сърдечен инфаркт и накрая смърт.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)