ДА ВЗЕМЕМ ПРИМЕР! Това, което дават властите в Шотландия за всяко новородено е НЕВЕРОЯТНО!


Децата в Шотландия
Децата в Шотландия получават безплатни карти за библиотеката.

Всяка страна подпомага по един или друг начин родителите на новородените деца. В Шотландия обаче нещата се правят както трябва. В сряда стана ясно, че държавата ще осигурява безплатна карта за библиотеката на всяко едно дете в страната. По този начин ще се стимулира образоваността на децата и тяхното развитие. При раждането си те ще получават карта. Всичко се прави, за да може децата да са грамотни и успешни.

Заделени са 80 хиляди лири, с които през тази година да се тества ефективността на програмата. Властите казват, че при най-малката ефективност от дейността, тя ще продължи.

Библиотеките и читалищата са началото на едно общество. Младите хора могат да постигнат много чрез добиването на знание!

Много проучвания потвърждават, че от четенето има ползи, които не могат да се измерят с пари. Четенето не само подобрява когнитивното мислене на децата, но се грижи и за тяхното ментално здраве. Има по-малки шансове да се развие депресия или деменция, които никак не са редки в днешно време. Децата имат добре развито въображение и се чувства уверени във възможностите си.

Все повече страни трябва да последват примера. По данни, 40% от децата в четвърти клас в САЩ не могат самостоятелно да четат на съвсем основно ниво. Как може един човек, който не може да се изразява, да постигне нещо в живота? НИКАК!

 

 

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)