„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

ДА ВЗЕМЕМ ПРИМЕР! Това, което дават властите в Шотландия за всяко новородено е НЕВЕРОЯТНО!


Advertisement:

Всяка страна подпомага по един или друг начин родителите на новородените деца. В Шотландия обаче нещата се правят както трябва. В сряда стана ясно, че държавата ще осигурява безплатна карта за библиотеката на всяко едно дете в страната. По този начин ще се стимулира образоваността на децата и тяхното развитие. При раждането си те ще получават карта. Всичко се прави, за да може децата да са грамотни и успешни.

Заделени са 80 хиляди лири, с които през тази година да се тества ефективността на програмата. Властите казват, че при най-малката ефективност от дейността, тя ще продължи.

Библиотеките и читалищата са началото на едно общество. Младите хора могат да постигнат много чрез добиването на знание!

Много проучвания потвърждават, че от четенето има ползи, които не могат да се измерят с пари. Четенето не само подобрява когнитивното мислене на децата, но се грижи и за тяхното ментално здраве. Има по-малки шансове да се развие депресия или деменция, които никак не са редки в днешно време. Децата имат добре развито въображение и се чувства уверени във възможностите си.


Advertisement:

Все повече страни трябва да последват примера. По данни, 40% от децата в четвърти клас в САЩ не могат самостоятелно да четат на съвсем основно ниво. Как може един човек, който не може да се изразява, да постигне нещо в живота? НИКАК!

 

 


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
Спасителят на момиче
(ВИДЕО)Този БЕЗДОМНИК спаси момиче, което беше нападнато в ОПИТ ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ!

Маурис Озбърн не може да повярва, че всички хора просто са стояли и са ледали. 37-годишният мъж пътувал с влак...

Close