31-Годишен Мъж Получава Забележителна Трансплантация На Лице След Опит За Самоубийство (ВИДЕО)


Козметичната хирургия е невероятна, от това което може да направи за пациентите в наши дни.  Днес хирурзите и лекарите могат да направят всякакви процедури, които никога не бихме могли да си представим. А в случая с този млад мъж те буквално могат да спасят живота му. Мислехме, че трансплантация на лица е възможна само във филмите на Джон Ву? Помислете отново. Видеото на тази вдъхновяваща приказка и невероятната операция, която ще ви накарат отново да вярвате в чудесата …

Жесток обрат на съдбата

През 2006 г. Анди Сандънс беше съвсем различен човек. Докато беше нормален човек, живеещ в Нюкасъл, Уайоминг, той имаше дълбока и тъмна тайна: той се бори с депресията от години. Това не е съвсем необичайно – мрачният пръст на депресията докосва много от нас днес – но за Анди Сандъс той бе достигнал границата си. И по време на тежка криза той реши да направи последната стъпка и да отнеме собствения си живот.
„Просто си спомням да взимам оръжието и казах: ах, …“  – каза Анди по-късно.  Изстрелът му пропусна, той оцеля, но половината от лицето му – челюстта, зъбите, брадичката и носа – бяха напълно унищожени. Животът му бе спасен, но никога нямаше да бъде същият …

Живот без лице

 

Лицевата трансплантация е процес, в който се премахва част или цялото лице на донора и се прикачва към това на пациента, страдащ от лицево нараняване или деформиране. Прикачването на нервите и кръвните тела от донорското лице към това на реципиента е ключово за разкриване на потенциала от усещания и функции, присъщи на едно здраво лице.

Зашеметяващата трансформация

Погледнете тази снимка – може би си мислите „Кой е този човек“? Е, това е Анди Сандънс, само седмици след невероятната му трансформация.

Операцията на Санднес, извършена начело с д-р Самир Мардини (Samir Mardini), е продължила 56 часа – от полунощ в петък до ранните часове на понеделник. В нея са участвали 60 хирурзи, медицински сестри, анестезиолози и други медицински лица. Използвана е напреднала хирургична планираща технология и триизмерен принтер, който да даде на Анди най-добрия възможен външен вид и функциониране на новото лице.

 

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)