Диетолози Разкриват 15-Те Най-Полезни Комбинации От Продукти


Ние всички обичаме да ядем особено ако храната е много вкусна. Но със сигурност много малко хора знаят, че коректността на комбинацията от продукти в ястие зависи не само от вкуса, който може да бъде развален от факта, че съставките не си подхождат една с друга, но и как тези същите продукти ще повлияят на организма. Диетолозите единодушно заявяват, че комбинацията от тези двойки продукти не само ще придадът удоволствие на вашите вкусови рецептори, но и ще допринесат за полезни действия.

1.Домати + яйца (яйца и лук) = вечна младост

Пържени яйца с лук и домати – вкусно ястие, което ще отложи старостта. Доматите и лука са богати на селен, а яйцата на витамин Е. Комбинацията от тези храни в едно ястие ще спре процеса на стареене.Не забравяйте да отстраните ястието навреме от котлона, за да не унищожите ценните съставки.

2.Яйца + броколи (яйца и спанак) = живот без ПМС и остеопороза

Според проучване, публикувано в списание Archives of Internal Medicine, жените, които получават необходимите количества калций и витамин D с храна, са по-малко склонни да страдат от ПМС с 30-40%. Пилешките яйца са най-добрият естествен източник на витамин D, а  броколите и листа от спанак са богати на калций, които се усвояват лошо без витамин D. Спанакът, освен това, е богат на витамин К, който е важен за кръвосъсирването и костното здраве.

3.Леща + българска чушка (сусамово семе и зеленина) = отстранява умората

Хранителните специалисти твърдят, че в храната на всяка четвърта жена няма достатъчно желязо. Но това ни дава енергия! Ситуацията не може да бъде коригирана, ако има просто храна, богата на този микроелемент.

4.Домати + растително масло = младост за кожата

Ликопен е антиоксидант, който се образува в доматите при комбинация с растително масло и лека термична обработка.Тези продукти са в перфектна хармония в салатата Капрезе или брускетите. Растителното масло може лесно да бъде заменено и от маслини.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)