Как Да Спасите Ястие, Ако Го Развалите: 8 Малки Тайни


Не винаги е възможно да се овладеете кулинарното изкуство дори да сте опитен готвач, какво можем да кажем за домакините без кулинарно образование, които се учат да готвят сами, чрез изпитания и грешки. Със сигурност ще си спомните колко пъти ястието е било развалено, прекомерно консервирано или подправено, но всичко това е в миналото, защото ще ви разкрием тайни, които ще ви помогнат да спасите разваленото ястие.

1.Пресолена супа

Солената супа може да бъде възстановена.Има няколко опции. Можете да опитате да добавите към супата повече вода, лимонов сок или оцет.

2. Не можете да разбиете белтъци

За приготвянето на вкусно и ароматно ястие често се изискват яйца. Понякога те трябва да бъдат бити. Ако белтъците не могат да бъдат разбити на сняг ги сложете в хладилника за 10 минути, след това добавете щипка сол към тях и се опитайте да ги разбиете отново. Проблеми не трябва да възникват!

3.Прекалена пикантност

Ако не сте най-големият фен на пикантни ястия и случайно сте прекалили с чили – не се паникьосвайте! Всичко е фиксирано.Ако месото се е оказало пиперливо, сервирайте го на масата с прясна гарнитура. Това компенсира пикантността.

4.Крем супата ви не е достатъчно гъста

 

Идеалната крем супа трябва да е доста гъста. Крем супа може да се подобри с помощта на трохи, варен ориз или разбит в блендер боб.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)