11 Виновни Удоволствия, Които Всъщност Са Невинни


В стремежа ни към „здравословно“ хранене, ние безмилостно игнорираме много храни, които диетолозите веднъж нарекли вредни. Всъщност балансираната диета не включва само зеленчуци и нискомаслена извара.

Съставихме списък на храните, които трябва да включите отново в ежедневната си диета, за да останете в добро здраве.

1. Бекон

Беконът съдържа селен, който предпазва клетките от увреждане. Също така има витамин В и фосфор, които са от съществено значение за нормалното функциониране на нервната система. Това е безценен източник на протеини, които служат като строителен материал за кожата, косата и мускулните клетки. Бекона също има свойство, полезно за бременните жени: помага на мозъка на плода да се развие.

2. Картофи

Картофите съдържат калций, натрий, витамини С и D и много влакна. Фибрите подпомагат загубата на тегло чрез разпространение на хранителни вещества, като осигуряват нормално функциониране на храносмилателната система и дълготрайна ситост. Те също така намалява нивото на холестерола в кръвта, а витамин С подсилва имунната система.

3. Какао

Какаото на прах съдържа калций и калий. Те помагат да се укрепят костите, да се осигури добра работа на сърдечно-съдовата система, да се поддържа нервната система и да се стимулира свиването на мускулите. Медта се грижи за метаболизма, помага за увеличаване на енергията и подмладява кожата. Също така е необходимо за нормалното функциониране на нервната система.

4. Шам фъстък

Шам фъстъка, благодарение на витамин Е и Л-аргинин, помагат да поддържате сърцето си здраво. Тези вещества са подходящи за поддържане на артериите гъвкави и поддържане на нормална плътност на кръвта. Голямото количество антиоксиданти, съдържащи се в шам-фъстъците, предпазва кожата от стареене. Лутеинът и зеаксантинът с редовна консумация намаляват риска от загуба на зрението.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)