11 Факти За Нашите Тела, Които Се Оказаха Митове


Има толкова много факти за тялото ни, които научихме в училище или чухме от възрастни. Много от тях обаче са далеч от истината.

Ето в кои твърдения за нашите тела трябва да спрете да вярвате.

Мит 1: Витаминните хапчета ни поддържат здрави

Само с една таблетка можем да подобрим здравето си! Всъщност това не е така. Витамините регулират само процесите в тялото ни и трябва да внимаваме да ги приемаме под формата на таблетки, тъй като твърде голяма част от тях могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Мит  2: Деоксигенираната кръв е синя на цвят

Кръвта, която няма кислород, която се изпомпва през вените към сърцето, определено не е синя – тя е тъмен червен цвят. В училищните учебници е оцветена в синьо, за да подчертае контраста с кислородната кръв. Вените, които виждате през кожата си, изглеждат сини, защото светлината, която сияе върху тях, се пречупва.

Мит 3: Кафявата захар е по-здравословна от бялата захар

Всъщност, бялата и кафява захар са едно и също нещо. Те се различават по отношение на използването на меласа, което дава на продукта тъмни цветове. Кафявата захар често погрешно се счита за по-здравословна, тъй като не е толкова сладка, колкото бялата захар, поради по-голямото количество вода, което тя съдържа.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)