13 Неща, Които Бавно Убиват Лаптопа Ви


Лаптопът е може би най-популярният работен инструмент днес. Това е нещо, което повечето от нас използват всеки ден, но рядко мислим, дали го използваме правилно. Въпреки това, леко невнимание може да повлияе на работата му и да доведе до сериозни щети.

Ще ви помогнем да научите как да управлявате правилно устройството си, за да удължите живота му.

1.Дръжте на разстояние домашните любимци

Може да ви е забавно, когато любимата ви котка се качи на лаптопа ви, за да ви помогне да работите, но не насърчавайте това поведение. Котките са привлечени от топлината на работното устройство, но не позволявайте на котката ви да седне там, защото козината им може да попадне във вентилатора на системата. Това в крайна сметка може да доведе до прегряване и разрушаване на работата му.

Не яжте пред компютъра си. Всички късчета храна, които попадат в клавиатурата, в крайна сметка ще привлекат най-нежеланите гости: хлебарки и мравки.

2. Премествайте лаптопа си внимателно.

Опитайте се да бъдете много внимателни с вашия лаптоп, когато го премествате, ако не включва твърд диск (SSD). Механичното устройство с твърд диск може да се повреди, ако е пренатоварено твърде много, докато е активно, защото има много движещи се части, които лесно се счупват. В резултат на това ще загубите всичките си данни.

3. Правилно завъртете кабелите.

Може да си помислите, че на кабелите и гумата  нищо не може да им се случи. Е, вярно е, че те могат да бъдат усукани, валцувани и обвити около всичко. Въпреки това, тъй като ние искаме нашите лаптопи да бъдат подвижни, кабелите са направени да бъдат тънки и леки.

Не ги въртете на странни ъгли или ги обвийте около остри ръбове. Не напъвайте кабела, когато е включен – това в крайна сметка може да доведе до отслабване на щепсела, както и проблеми при зареждането.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)