12 Невероятни Начини За Измиване И Почистване На Абсолютно Всичко


Възможно е да се почисти всичко, ако използвате добър почистващ препарат и имате пералня. Но какво ще стане, ако не сте в обсега на прането, или нямате достатъчно време, за да се справите с проблема? Как може да се отървете от сушене на настилки?

Колегите от „Bright Side“ разполагат с 12 бързи решения за най-ужасяващите петна, които ще ви позволят да забравите завинаги стреса.

№ 12. Трева

Всеки родител знае колко е трудно да се измие мръсотия от трева по дънките. За да премахнете почвата, трябва да направите следното:

Смесва се 1 литър вода с 1 супена лъжица воден амоняк. След това просто натопете петното с разтвора и го разтривайте със салфетка или гъба.

№ 11. Мастило

Сухо мастилено петно няма да изчезне дори в пералня и това е факт. Имаме обаче няколко съвета как да облекчим процеса на обезцветяване:

-Потопете памучна тампон в спирт и леко потупайте петното. Също така можете да използвате смес от воден амоняк и винен спирт (съотношение 1: 1).

№ 10. Масло и мазнини

Има няколко начина да се отървете от  мазни петна, и всички те работят добре.

Ако петното е свежо, поставете го между 2-3 слоя хартиени кърпи. Огънете парчето дрехи и повторете действието, ако петното все още е там. В случай, че съвета не работи за пълно премахване на петна, почистете го с помощта на бензин.
-Замърсените мастни петна могат да бъдат отстранени с помощта на смес от чист спирт и бензин (половин чаша и половина чаена лъжичка). Нанесете сместа върху дехата и я оставете да изсъхне.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)