10 Тайни За Обикновените Неща От Ежедневието


В миналото, когато монетите били направени от злато и сребро, измамниците са отрязвали от краищата на благородния метал и претопявали за нови монети. За такива действия имало смъртно наказание, но онези, които искали да забогатеят, не спирали.

Ръбовете върху панталоните се появяват в XIX век. Най-модерните и качествени панталони, шити в Англия, а от  пренесени с кораби до други страни и континенти. В кутиите имало максимален брой панталони, а след продължителното плаване по море, гънките върху тях не можели да бъдат елиминирани. След известно време ръбовете на панталоните станали модерни и започнали да се създават нарочно.

Помпоните се преместили на зимните шапки от шапките на френските моряци. Те трябвало да смекчат ударите от ниските входове на кабините на корабите.

Почти на всички зарядни има този мистериозен цилиндър. Това е просто един кух цилиндър, който се обвива около жицата. Но за какво е това? Под пластмасовата обвивка се крие ферит (Fe2O3 съединение с окиси на други метали), който има високи магнитни свойства и ниска електрическа проводимост. Феритният цилиндър предпазва компютърните информационни сигнали и сигнала от самия кабел от външни смущения. Преди това целият кабел е бил защитен с медна оплетка, но използването на ферит е много по-евтино.

Чекмеджето в дъното на печката може да се използва не само за съхраняване на стари тигани. Тази кутия използва топлината от фурната и съдовете, поставени в нея,  няма да се охладят и няма да изгорят. Целта на това поле е описана в ръководството за потребителя от някои производители на кухненски печки.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)