Природата Си Знае Работата! Вижте 10-те Най-Удивителни Животни В Света!


Ето 10-те най-редки и необичайни животни, обитаващи нашата планета. Някои от тях са изложени на опасност от изчезване, докато други видове животни са били открити от учените по-наскоро и ние най-вероятно дори не сме чували за тях.

10. Ангорско зайче

Ангорски заек на породата „Гигант“

Angora Rabbit (Angora Rabbit) – порода зайци, която започва да се размножава преди стотици години в Турция, за да осигурява ангорска вълна. Има следните породи зайци: английски, френски, немски, гигантски, сатен. Теглото на зайци от Ангора е около 2-6 кг, продължителността на живота е 5-7 години.

9. Октопод Дъмбо

Дъмбо Октопод – представител на главоноги

Октопод Дъмбо (Дъмбо Октопод) живее в океана на дълбочина от 7000 метра, семейство главоноги. Прякорът си  „Дъмбо“ октоподът получи заради големите уши (като слона Дъмбо в карикатурата), с които плува. Дължината на октопода е около 20 сантиметра, но е установено, че най-големият октопод е с дължина 180 см и тежи 6 килограма.

8. Капка риба

Рибата е една от най-странните в света.

Тя е дълбоководна риба. Намира се на дълбочина 600-1200 метра от бреговете на Австралия и Тасмания. Дължината на рибата е около 30 см, като един от признаците е липсата на плувен пикочен мехур, тъй като той не функционира на дълбоко. Видът е застрашен от изчезване, тъй като все по-често рибните капки попадат в мрежата на рибарите заедно с раци и омари.

7. Какапо

Много умни и добродушни папагали

Какапо (Какапо), наричано още папагал сова, е широко разпространено в Нова Зеландия. Папагалът не може да лети, води нощен живот, ласкав като куче. Този вид е включен в Червената книга и е на ръба на изчезването поради човешка вина.

6. Човешката риба

Човешката риба или европейският протеос могат да
живеят без храна дълго време.

Човешка риба (Олм) живее от Словения в Босна и Херцеговина в подземни езера и реки. Дължината на тялото на рибата е около 30 сантиметра, масата е не повече от 20 грама. Името „човешка риба“ произлиза от сходството на цвета с цвета на човешкото тяло. Всички индивиди от този вид са слепи, рибата има малки крака с три пръста на предната и две на гърба. Човешката риба живее средно около 69 години, видовете са защитени и забранено е да се лови.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)