Вижте невероятната история за това как изобретението на един тийнейджър помогна на болните от Алцхаймер (ВИДЕО)


Все повече хора по света страдат от нелечимата болест на Алцхаймер. Според Асоциацията на Алцхаймер, само в Щатите, те са над 5 милиона души, като след 35 години се очаква да бъдат над 16 милиона. Един от тях е и Деминг, дядото на Кенет Синозука, когото той много обича.

1c1b_471x312

Той се разболява и проявява първите симптоми още когато внукът му е едва на 4 години. За няколко години болестта прогресира и старецът започва да обикаля по улиците нощем , без да знае кой е и къде се намира. В една такава нощ дядото стигнал оживена магистрала и само по някаква случайност не се стигнало до инцидент, в който  Деминг да пострада. Тогава Кенет взел решение, че трябва да измисли нещо, за да помогне на дядо си и да предотврати подобни опасни разходки.

Амбицираното момче изобретява нещо много просто, но ефективно. Той поставя в чорапите на дядо си сензор, който да реагира на натиска, когато дядо му стане от леглото и да изпрати сигнал до мобилния му телефон. Така той винаги щял да е известен кога дядо му е станал през нощта и щял да може веднага да го върне обратно.

Днес Кенет вече е на 15 години, а неговото изобретение се прилага при много пациенти на болестта на Алцхаймер, при всеки от тях успешно. До сега не е имало нито една фалшива тревога и близките на почти 500 болни са успявали да предотвратят среднощното  скитане на обърканите хора по улиците.

Вижте видеото, в което се разказва за любовта на младежа към дядо му, както и какви са ежедневните грижи, които той му дава. А ако този трогателен разказ ви е вдъхновил поне малко, споделете го с вашите близки и обични хора.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)