9 Страхотни Техники, Които Ще Ви Направят ПО- Умел Шофьор


Не е трудно да управляваш кола. Но ако полагате усилия да подобрите уменията си за шофиране, ще бъдете изненадани от това, колко удобно ще се чувствате, че седите в любимия си автомобил.

От Bright Side събраха 9 съвета за по-безопасно и по-добро шофиране.

9. Минете шофьорския си курс.

Всеки може да кара допълнителни курсове, за да подобри своите умения. Курсовете е карат не само от начинаещи, но и от опитни шофьори . Няма нищо срамно в желанието да оставите бъдете в безопасност на пътя!

8. Спирайте с левия си крак.

Спирането на левия крак е трудна техника, която изисква редовна практика. Обикновено се използва от автомобилни състезатели, но това умение може да ви помогне в случай на авария. Използвайки тази техника, ще можете да се обърнете много бързо, като поддържате необходимата скорост на двигателя, поддържате една и съща скорост на движение и контролирате пренатоварването едновременно .

7. Движете се със същата скорост, както другите автомобили.

Всеки научава това правило в курсове за обучение на водачи. Но не всички шофьори го следват. Шофирането при скорост, която е по-ниска или по-висока от скоростта на останалия трафик, е опасно, тъй като може да доведе до произшествия. Ето защо, когато избирате скоростта си, първо трябва да вземете предвид натовареността на трафика.

6. Дръжте ръцете си на волана на правилното място.

В продължение на години инструкторите караха учениците да  държат ръцете си на волана на 10 и 2 позиции (както на часовника). Но през последните няколко години съветват да държите ръцете си на 9 и на 3 или на 8 и 4. Това ви осигурява по-добър контрол при шофиране. Също така е най-ергономичната позиция да държите ръцете си за дълъг период от време.

5. Контролирайте автомобила.

Шофирането с умерена скорост ще ви помогне да избегнете повечето случаи на излизане от пътя или преобръщане.

Внимание : В такъв случай никога не освобождавайте педалите за газ или спирачки прекалено бързо.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)