„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Публикувай Изпратете ни материал тук

Историята на усмихнатото човече


Advertisement:

Историята на усмихнатото човече

Вижте малко интересна информация, свързана със усмихнатото човече (The smiley man).

Популярното през 60-те и 70-те години на XX век усмихнато лице е създадено от Харви Бол през 1963 година за животозастрахователната фирма “Уорчестър”, със седалище в Масачузетс.

Направен бил опит за регистрация на усмихнатото човече като запазена марка, но то попаднало в публичното пространство преди начинанието да се осъществи.


Advertisement:

Графиката била популяризирана в началото на 70-те години на XX век от двама братя – Мъри и Бърнард Спейн, които я използвали за кампания за продажба на масови стоки. Двамата произвели копчета, чаши за кафе, тениски, стикери и много други стоки, украсени със символа и пожеланието “Приятен ден!”, измислено от Мъри. До 1972 година в САЩ били разпространени 50 милиона “усмихнати” копчета. От тази година насетне модата започнала да залязва.

Прочетете също >>> Емотиконите – кога и как са се появили


Advertisement:

Коментирай в Pitanka.net
x Close

Харесайте ни

Read previous post:
Емотиконите – кога и как са се появили

На 19 септември 1982 година, компютърният специалист Скот Фалман от университета Карнеги Мелън в Питсбърг, САЩ, пръв предложил използването на...

Close