12 Обикновени Неща, Чиято Истинска Цел Със Сигурност Не Знаете


В нашето ежедневие ние сме заобиколени от много обекти, които виждаме толкова често, че дори не се замисляме защо наистина са необходими и как са се появили .

Ние решихме да ви разкажем за специалните цели на най-обикновените неща.

12. Стикери върху плодовете

Стикерите върху плодовете посочват страната и производителя, но малцина знаят какво означават номерата на стикерите . Ако има 4 цифри и първата е 4, това означава, че плодът е пръскан с пестициди. Ако има 5 цифри и първата е 9, плодът е отгледан биологично. Ако има 5 цифри, а първата – 8, плодът е генетично модифициран.

11. Дупката на поничката

Тази закуска, която толкова често се консумира днес, всъщност е на стотици години. Днес сладкарите могат да правят вкусни сладкиши с всякаква форма и размер. Но в миналото било трудно да се изравнят ръбовете и средата на пая. Ето защо хлебарите използват тази форма, която не създаваше проблеми .

10. Лентата и точките за фрита

Фритът е черна лента, намираща се по краищата на предното стъкло . Това е по същество печена керамична боя и има няколко функции. Първо, той защитава уретановия уплътнител, който защитава стъклото от ултравиолетовите лъчи. На второ място, тя прикрива мръсотията, която се събира по краищата на стъклото. Що се отнася до точките, те осигуряват визуално приятен преход от лентата с черно фолио към прозрачното стъкло. Те също така създават по-равномерно разпределение на температурата  на предните стъкла.

9. Слънчеви очила

Изглежда, че този обект има само една цел, предложена от самото му име. Това обаче не е толкова просто.

Тъмните очила са изобретени от арктическите народи като средство за защита на очите им от ослепителния сняг. Те стават особено разпространени сред съдиите в Китай от 12-ти век, които ги носят, за да скрият истинските си емоции от свидетелите.

8. Полета на тетрадките

Истината е, че книгите в миналото често са ставали жертва на мишки и плъхове,които харесвали да гризат хартия. За да не позволят на гризачите да ядат части от информацията заедно с хартията, хората започнали да оставят празни пространства в краищата, където е най-вероятно да има щети.

7. Точките на топките за голф

Първите топки за голф били абсолютно гладки. С течение на времето, обаче, играчите на голф са осъзнавали по време на проба и грешка, че топките с най-добри качества са старите, изцапани и напукани. Затова продължили да използват същите стари топки с години.

Производителите забелязаха тази тенденция и започнаха да произвеждат изкуствено състарени топки.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)