8 Домашни Лека, Които Са Доказали Ефективността Си Във Времето


Есента обикновено води със себе си дъжд и студено време. През този сезон ние сме особено уязвими към различни здравословни проблеми.

Ние искаме да ви напомним за някои добри стари средства за домашна употреба, еднакво полезни за лечение на заболявания и за укрепване на имунната система преди зимата.

8. Гаргара със студена вода

Ние всички сме свикнали да правим гаргара с йодни или содови разтвори. По време на научен експеримент някои хора използват йоден разтвор за гаргара, а други използват хладка вода. В резултат на това рискът от хващане на настинка се оказа 3 пъти по-нисък за тези, които са използвали вода.

7. Спирт и оцет за ушни инфекции

Лекарите имат много добра рецепта за лечение на ушни инфекции. Трябва да смесите бял оцет и спирт в съотношение 1: 1. Изсипете 1 лъжица от тази смес във всяко ухо и премахнете остатъците от разтвора, след като затоплите ушите си.

6. Зеленчуци за укрепване и избелване на зъби

Всеки знае, че морковите укрепват и избелват зъбите ви. Обаче се оказва, че яденето на краставици е не по-малко полезно за вашите зъби. Те съдържат много калий, витамини А и К и антиоксиданти.

5. Ледена капсула за мигрена

Тази рецепта е описана за пръв път през 1849 г. Ледена капсула, прикрепена към врата или носа, може да облекчи болката от мигрена. Освен това ледът ви помага да се отклоните от пулсиращата болка в слепоочието.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)