10 Ежедневни Действия, Които Карат Кожата Ви Да изглежда 10 години по-стара


Тайната на здравето и младостта е известна на всички: правилното хранене и спорт винаги са били правилният избор. Като правило резултатът винаги е видим. Състоянието на кожата обаче не само разкрива здравословен или нездравословен начин на живот. Това също ни разказва за малки подробности, които са станали навици и които в началото изглеждат безобидни.

Обърнете внимание на 10 неща, които изглеждат безобидни на пръв поглед. Обаче в действителност те оказват отрицателно влияние върху състоянието на кожата Ви.

10. Позата за сън

Когато спите по корем, главата ви е обърната настрани. Това води до напрежение в гърлото и раменните мускули, както и до влошаване на кръвоснабдяването на мозъка. Тъмните кръгове под очите ви и подуването на лицето ви са други неприятни последствия от такова положение. Опитайте се да заспите по гръб или настрани, но не през цялото време. Същата позиция може да промени формата на лицето ви.

Друг полезен навик за вашата кожа е избора на подходяща възглавница. Ако спите на много висока възглавница, това нарушава кръвния поток и осигурява допълнителни бръчки на шията. Изберете възглавница, така че шията Ви да е права по време на сън и брадичката ви не е в гърдите ви.

9. Не използвате слънчеви очила

Правото на защита от слънцето е тайната на здравата кожа. Освен това, кожата около очите ви е много тънка и затова лесно се образуват бръчки, когато примигвате на ярка светлина. Така че е правилно винаги да носите слънчеви очила през слънчеви дни, дори през зимата.

8. Хранене

Ако винаги дъвчете от едната страна , това може да доведе до асиметрия на лицето ви, защото мускулите от едната страна отслабват, докато мускулите на другата страна винаги са тонизирани.

7. Говорите по телефона

Като държите телефона между ухото и рамото , причинявате бръчки на шията и „потъване“ на бузата. Ако често говорите по телефона, изберете слушалки или високоговорители.

6. Използване на таблет или смартфон

Обикновено гледаме таблета или смартфона с главата надолу и това може да причини очни отоци и сенки: отпусната кожа и бръчки. Опитайте се да не държите главата си надолу през цялото време, когато провеждате чат или превъртате новината на телефона / таблета си.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)