10 Изобретения, Които Неусетно Променят Света Около Нас


Всъщност всичко започва, когато първата маймуна взима пръчка. След това идва колелото, печатната машина, парната машина, електричеството и навлизане в цифровия свят. Лесно можете да прочетете за всички тези изобретения във всеки учебник по история в училище, но ние изготвихме списък с изобретения, които приемаме за даденост, но те всъщност промениха света.

1. Баркодове

Тези малки ленти от скучни черно-бели линии всъщност променят начина, по който пазаруваме. Въпреки че обикновено не означава нищо за обикновения клиент, баркодът е от изключително значение и може да се намери на почти всеки един елемент в магазин за хранителни стоки. Mic’s Chilli и сосът на Hot Wings са пример за това как някои компании стават по-креативни и използват баркодове, за да подобрят дизайна на своя пакет.

2. Пейсмейкър

Това малко, но много важно медицинско устройство поддържа адекватна сърдечна честота, когато естественият пейсмейкър не работи правилно. Последните модели са приблизително с размерите и формата на хапче и могат да бъдат вмъкнати чрез катетър на крака, а не чрез инвазивна хирургия.

3. Анилиново лилаво

Анилиново лилавото е случайно измислено от студент, който се опитва да синтезира хинин. Вместо това, той получава първата синтетична органична химична боя и много хиляди са приготвени оттогава. Но тази е, която започна революция в света на тъканите и модата.

4. Тефлон

Изобретението на материала, който обикновено наричаме тефлон, не е просто друго важно научно откритие – това промени нашето отношение към готвенето. Незалепващите тигани с тефлоново покритие могат да се намерят във всяка кухня.

5. Водопровод

Преди да бъдат въведени вътрешните водопроводни инсталации, санитарните условия далеч не бяха задоволителни. В средновековните замъци тоалетната беше просто малка стая с дупка в пода и всички отпадъци просто паднаха под / извън стените на замъка. Миризмата около замъка беше доста неприятна. ВиК инфраструктурата всъщност изведе общественото здраве и хигиена на съвсем ново ниво.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)