11-те Най-Опасни Неща В Кухнята, За Които Дори Не Сте Подозирали


Има неща, които използваме в нашата кухня всеки ден. Те са много обикновени и изглеждат напълно безобидни и никога не сме мислили колко опасни могат да бъдат те.

Ние решихме да споделим тази важна информация с вас. Това със сигурност ще промени някои от вашите навици.

11. Пластмасови кутии за съхраняване на храни

За да направят пластмасата гъвкава, някои производители добавят специални химикали, които могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Сигурни сме, че не искате тези химикали в храната или във вашето тяло.

10. Кухненска мивка

Ако остатъците храната от вашите ястия останат в мивката за известно време, те започват да създават условия за размножаване на бактерии като салмонела и много други. Кухненската мивка може да е наистина мръсно място.

9. Ножове

Вашите ножове винаги трябва да бъдат остри. Ако не са достатъчно остри, те могат да се изплъзнат, когато се опитате да срежете нещо, да нараните ръцете си или други части на тялото.

8. Гъби

В гъба за чинии бактериите се размножават много бързо. Изплакването не предотвратява размножаването на вредните патогени. За да унищожите бактериите, можете да пуснете в микровълновата мократа гъба или да я накиснете в разредена белина за няколко минути. Или просто го поставете в съдомиялната машина на най-дългия и най-горещия цикъл.

7. Кърпи за ръце

Кухненските кърпи са една от най-мръсните неща във вашата кухня. Докосвате ги през цялото време – дори преди да измиете ръцете си, а след това отново, докато готвите. Това е начин бактериите да влязат във вашата храна.

6. Освежители за въздух

Химикалите, открити във всички видове освежители за въздух, могат да причинят увреждане на белите дробове или дори рак. По-добре е да чистите кухнята си и редовно да изхвърляте кошчето.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)