Tя внимателно събира и обработва 6 000 листа половин година. Няма да повярвате защо?


Ако сте достатъчно упорити, със сигурност ще постигнете това, към което сте се насочили, особено, ако имате трима помощници за събиране на най-често срещаните листа. Студенти от университета в Хефей от Китай изведнъж станаха звезди в социални мрежи, когато показаха резултата от работата си.
Оказва се, че за това можете да прекарате шест месеца работа!

Първо имаше листа … Не, не така. Първо имаше идеята да участват в ежегодния конкурс в университета, посветен на природата. Те бяха вдъхновени от роклята на известната актриса Фен Бин Бин, за която работят най-добрите дизайнери на страната. Тук, обаче, има само четирима студенти и пълна липса на бюджет.

Накрая решиха да направят рокля от листата. Лесно е да се каже – трудно е да се изпълни, защото никой няма да може да отреже дървета в университета, така че материалът трябваше да бъде събран навсякъде и за дълго време.

И това бяха само цветя, в смисъл, листа! След това се изискваше да се отстрани основата от листата, така че да не изгният. Да изсъхнат също е невъзможно – ще станат крехки. С помощта на учители от Факултета по биохимия се разработва разтвор на алкален и натриев карбонат, в който листата се киснат.

Рецептата се превръща в основата на научна работа, така че ползата от идеята само се увеличи. И тогава листата бяха събрани заедно с помощта на нишки. И така направиха рокля.

Над 6000 листа се превърнаха в невероятна рокля, чиято снимка и технологията на творението веднага станаха вирусни и разпръснати по китайските социални мрежи. Тяхната работа напълно им се отплати.

 

 

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)