Определено Трябва Да Спрем Да Вярваме В Тези Митове За Алкохола…Вижте Защо


Има много митове за алкохола и често вземаме решения въз основа на тези митове, без дори да се чудим дали те са верни или не.
Решихме да отстраним 10-те най-популярни митове за алкохола, за които определено сте чували.

Мит № 1: Махмурлук те прави дехидратиран.

Всъщност, алкохолът пречи на баланса между вода и сол, което води до жажда. Количеството вода в тялото не се променя, но в съдовете няма достатъчно вода, поради което се премества в междуклетъчното пространство. Водата причинява подуване и това е причината за сутрешното главоболие.

Мит № 2: Колкото по-старо е виното, толкова по-добре.

Според експертите виното, което имате у дома, едва ли ще стане по-хубаво, ако го пазите още 5-10 години. Освен това всеки сорт и вид вино си имат своята идеална възраст, например някои вина трябва да се консумират до една година след тяхното производство, а други трябва да отлежават поне 10-20 години. Накратко: повечето вина не стават по-добри с възрастта и ако си купите вино от магазина, изобщо не се хабете да го слагате в избата, надявайки се, че ще стане по-добро след време.

 

Мит № 3: Алкохолът те загрява.

 

Веднага след като изпием 1-2 чаши алкохол чувстваме прилив на топлина. Причината за това е, че кръвта се „втурва“ към повърхността на кожата ни и на нас ни се струва, че ни е по-топло, докато тялото ни всъщност губи топлина. В същото време голямо количество кръв напуска вътрешните органи и тялото става по-податливо на външната температура.

 

Мит № 4: Не можете да смесвате различни видове алкохол.

 

Начинът, по който се чувствате след доброто парти, зависи само от количеството алкохол, което пиете, а не от сорта. Оказва се, че няма значение какви алкохоли ще смесите, а какво количество ще изпиете. Единственото обяснение на този упорит мит е, че ако пиете един вид алкохол, по-лесно следите какво количество сте изпили.

 

Мит № 5: Алкохолът ви предпазва от радиация.

 

Произходът на този мит е неизвестен. Алкохолът по никакъв начин няма да ви предпази от радиация.
Ако имате нужда от защита от радиация, има специални медицински материали.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)